ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madeline, 18, har Downs syndrom – är modell på New york fashion week

Joel Linde · 14 Aug 2015
Uppdaterad 14 Aug 2015
Medeline blir den första personen med Downs syndrom att gå catwalken på New york fashion week.

Medeline blir den första personen med Downs syndrom att gå catwalken på New york fashion week. Foto: Privat


Tidigare i år blev Madeline, 18, från Brisbane i Australien uppmärksammad och hyllad för att hon lyckats uppnå sin dröm att få modellkontrakt. Nu har hon tagit nästa imponerande steg i karriären.

klar

Artikellänk är kopierad

Historien om Madeline Stuart, 18, som har Downs syndrom, blev viral tidigare i år när hon fick modellkontrakt. Och nu fortsätter framgångarna: Hon blir den första personen med syndromet som går catwalken under New york fashion week.

LÄS MER: Madeline, 18, har Downs syndrom – nu uppfyller hon sin modelldröm

Madeline hoppas att hennes nya karriär som modell kan hjälpa till att förändra människors syn på folk med Downs syndrom, skriver Cosmopolitan. Och både hon och hennes mamma Rosanne, som hjälper Madeline att driva hennes facebooksida och ta bilder av henne, tror att de är på god väg att uppnå målet.

– Det är många stora saker som händer just nu, det är sanslöst! När vi tillfrågades att göra New york fashion week så förvånade det mig inte, säger Rosanne Stuart till Cosmopolitan.

– Världen är redo (för att se Madeline i rampljuset). Världen vill vara inkluderande, det har bara inte funnits någon plattform tidigare för (någon som Madeline) att uppnå det… (Om tio år) kommer det inte vara som det är nu. Då kommer det förmodligen vara häftigt att hänga med någon som har ett intellektuellt handikapp eftersom det visar att de bryr sig mer om känslor än om den materialistiska världen.

LÄS MER: Selfien förändrade allt - idag är Louise modell och föreläsare​

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro