ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madeline, 18, har Downs syndrom – nu uppfyller hon sin modelldröm

· 16 Maj 2015
Uppdaterad 16 Maj 2015
Madeline, 18, följde sin dröm och blev modell.

Madeline, 18, följde sin dröm och blev modell. Foto: Privat/Facebook


Madeline Stuart är 18 år gammal och har Downs syndrom. Det stoppar henne inte från att uppfylla sin dröm om att bli modell.

klar

Artikellänk är kopierad

För ett år sedan bestämde sig Madeline Stuart, från Brisbane i Australien, för att börja tänka mer på sin hälsa. Hon hade sedan tidigare en del hälsoproblem som var kopplade till Downs syndrom, skriver Daily Mail.

Madeline gick ner nästan 20 kilo i vikt – och bestämde sig för att hon ville bli modell. Det kom inte som någon överraskning för hennes mamma.

– Jag har tagit miljoner bilder av henne och hon älskar kameran. Hon frågar mig om jag kan ta bilder varje gång hon har något nytt på sig, skriver hennes mamman Rosanne Stuart i ett mejl till Metro.

Genom att bli modell vill Madeline förändra hur folk ser på personer med Downs syndrom och utmana det rådande skönhetsidealet.

– Jag tycker att det är dags att folk inser att personer med Downs syndrom kan vara sexiga och vackra och att de borde uppmuntras, säger Rosanne.

Hon berättar att mycket var annorlunda för 18 år sedan när Madeline föddes.

– Jag kommer ihåg när hon var en bebis och inskränkta människor sa att jag inte borde visa upp henne offentligt, och när hennes läkare sa att hon aldrig skulle lyckas med någonting, säger Rosanne Stuart.

Madelines bilder har nu spridits över världen.

– Folk behöver få uppleva hennes utstrålning, säger mamman.

sin Facebooksida, som hon får hjälp av sin mamma att sköta, meddelade Madeline på lördagen att hon nu har blivit modell på riktigt. Ett klädföretag hörde av sig efter att ha läst om henne och erbjöd Madeline jobb.

LÄS MER: Här är Jamie – första modellen med Downs på New Yorks catwalk

LÄS MER: 13-åriga Madison med Downs syndrom sjunger mot alla odds

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro