ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madeline, 18, tog världen med storm – nu kommer hon till Sverige

Johan Wikén · 5 Nov 2015
Uppdaterad 5 Nov 2015
Madeline Stuart, 18, kommer ha ett fullspäckat schema i Sverige.

Madeline Stuart, 18, kommer ha ett fullspäckat schema i Sverige. Foto: Privat


Madeline Stuart, 18, följde sin dröm om att bli modell – och har tagit världen med storm. Nu kommer hon till Sverige. Hon är en otrolig inspiration”, säger Kristina Heilborn, kommunikatör på FUB.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeline Stuart från Australien har Downs syndrom. Det stoppade henne inte från att   uppfylla sin dröm om att bli modell. Det började med ett modellkontrakt, fortsatte med att hon gick på catwalken under New York fashion week – och karriären är bara i sin början.

Nu kommer hon till Sverige för att vara prisutdelare på galan ”Störd och stolt” som anordnas av Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning,   FUB.

LÄS MER: Barn med Downs syndrom har också rätt att finnas

– Att komma till Sverige och träffa FUB:s medlemmar är som att komma hem till en familj som jag inte har träffat tidigare, säger Madeline Stuart i ett pressmeddelande.

Galan hålls i Stockholms stadshus den 5 december.

– Hon är en otrolig inspiration för oss på FUB och framförallt för våra medlemmar. Hon låter sig inte stoppas, säger Kristina Heilborn, kommunikatör på FUB.

Madeline Stuart har hyllats världen över för sitt modellande – men framför allt för sitt arbete med att förändra synen på människor med utvecklingsstörning.

– Vi vill att människor med utvecklingsstörning ska synas och vara med i alla delar av samhället. Men man måste börja någonstans. Unga människor med utvecklingsstörning kan identifiera sig med henne, säger Kristina Heilborn.

Madeline Stuart kommer att ha ett fullspäckat schema när hon besöker Sverige mellan den 28 november och 9 december.

►LÄS MER: Alexander, 14, fick sin dröm uppfylld – ett möte med idolen Jan Björklund

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro