ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madoff försökte skicka iväg en miljard kronor

Tomas Lundin · 8 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Wall Street-skojaren Bernard Madoff var redo att trolla bort över en miljard i checkar och juveler när han greps, avslöjades i rätten på torsdagen. Nu kräver åklagaren att han hålls häktad i väntan på rättegång.

Det var i december förra året som den före detta Nasdaq-ordförandens omfattande pyramidspel avslöjades. Genom att lura investerare hade han förskingrat ofattbara 390 miljarder kronor.Försvaret har hela tiden hävdat att Madoff var ångerfull och planerade att överlämna sig själv och sina tillgångar till myndigheterna . Bland annat rör det sig om fastigheter på Manhattan, i Palm Beach, Florida och franska Antibes.Men Madoffs agerande rimmar illa med försvarets beskrivning.I en skrivbordslåda hittade FBi ett hundratal signerade checkar som 70-åringen planerat att skicka till familj och nära vänner. Det sammanlagda värdet var drygt 1,3 miljarder kronor.Dessutom har han postat juvelprydda klockor och smycken till ett värde av en miljon dollar till familjemedlemmar – samtidigt som han varit fri mot borgen.Åklagare Marc Litt kräver nu att Madoff hålls fången i väntan på rättegång i stället för att som nu vänta i sin takvåning på Manhattans Upper East Side, skriver nyhetsbyrån AP.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro