ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madonna vill rikta blickar mot Malawi

Jennifer Lesieur · 23 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Madonna och maken Guy Ritchie kom i går till Cannes för att berätta om hennes film ”I am because we are”.

Madonna och maken Guy Ritchie kom i går till Cannes för att berätta om hennes film ”I am because we are”. Foto: ERIC GAILLARD/ap photo


klar

Artikellänk är kopierad

Madonna i Malawi tillsammans med den adopterade sonen David.
Madonna i Malawi tillsammans med den adopterade sonen David.

När Madonna adopterade den lille malawiske pojken David riktade hon världens ögon mot det afrikanska landet som är näst fattigast i världen.För att nå andra än de som läser skvallertidningar producerade hon dokumentärfilmen ”I am because we are” där hon berättar om levnadsvillkoren för miljontals barn med aids.

Du säger att du utvecklade en speciell kontakt med föräldralösa barn …– Det var Michael Moore som gjorde mig medveten. Han hjälpte till och gav mig mycket värdefulla råd.

Deltog du i inspelningen?– Nej, jag följdes överallt av journalister och arbetet krävde lugn och intimitet för dem vi filmade. Jag var pådrivande, filmen är frukten av regissörens arbete.

När var första gången du började bry dig om Malawi?– Första gången jag såg David. – En annan minnesvärd stund var den sista kvällen vi var där. Min dotter hade ett kalas med en massa barn. De såg ”Happy feet” tillsammans med henne och efteråt dansade alla barnen som de små pingvinerna. Det ögonblicket var magiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jennifer Lesieur
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro