ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madonnas känslosamma tal: Bara kärlek kan förändra världen

Johanna Cardell · 14 Nov 2015
Uppdaterad 15 Nov 2015

Här hedrar Madonna offren i Paris. Under konserten i Stockholm på lördagskvällen höll hon ett flera minuter långt tal om att människor måste respektera varandra och att allt börjar med att vi allihopa måste förändra hur vi behandlar människor.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagen har offren i Paris hedrats på flera sätt. På Friends arena hölls en tyst minut innan matchen mellan Danmark och Sverige och spelarna bar även sorgeband.

► LÄS MER: Här hedrar svenska landslaget offren i Paris 

Även på Tele 2 arena hölls en tyst minut under världsstjärnan Madonnas konsert. Artisten höll också ett flera minuter långt tal med budskapet att vi inte kommer att förändra världen genom att välja en president, eller genom att döda hundra människor, utan att ändra våra attityder till varandra och ta hand om varandra. 

– Vi kommer aldrig att förändra den här världen om vi inte själva ändrar oss. Vi måste börja behandla varandra på ett annat sätt. Vi måste börja visa varandra kärlek och respekt. Bara kärlek kan förändra världen, säger hon i talet.

I talet berättar hon också att hon tänkte ställa in konserten, men att hon ändrade sig eftersom det vore att ge efter för terroristerna. 

– Jag tänkte ställa in showen i kväll. Men sen tänkte jag: Varför ska jag ge dem det? Varför ska de få stoppa mig, stoppa oss, från att njuta av vår frihet, sa Madonna i talet. 

►LÄS MER: Tre terroristgrupper kan ligga bakom dåden

Det var en märkbart rörd Madonna talade medan publiken lyste upp hela arenan med sina mobiltelefoner. 

Efter talet sjöng världsstjärnan låten Like a prayer - där hela publiken sjöng med.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro