ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mads Mikkelsen vill slå D’Artagnan

Fie West Madsen/MetroXpress Emma Björkman · 30 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011

Foto: All Over Press


En ny filmversion av Alexander Dumas klassiker De tre musketörerna” är här. Mads Mikkelsen spelar skurken Rochefort och försvarar honom till 100 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Varför har du sagt ja till att vara med i ”The three musketeers”? – Jag har alltid varit ett stort fan av ”De tre musketörerna” och så träffade jag regissören Paul W.S Anderson som uttryckte en önskan om att jag skulle spela Rochefort. Christoph Waltz (Från bland andra ”Inglourious basterds” reds.anm) skulle spela min chef och det kändes kul. Det var en ung kille på 18 år som skulle spela D’Artagnan (Logan Lerman reds.anm) – och det var typ första gången i filmhistorien. Hur var det att återskapa en klassiker? – ”De tre musketörerna” är en grundberättelse som varje generation har gjort sin version av. Mina barn har till exempel inte sett Gene Kelly-versionen och det är många som inte har något förhållande till ”De tre musketörerna”. När vi gör om filmen får de en chans att bekanta sig med berättelsen.Hur känns det att spela skurk? – Det känns inte alls faktiskt. Han ser sig inte som ond eftersom han har en annan plan för världen. Men jag tänker inte kring skurkar och hjältar på det sättet – det är en roll och jag försvarar honom till 100 procent. Om du frågar mig, så är D’Artagnan en liten dvärg som ska ha stryk.  Mads Mikkelsen har mycket på gång framöver.

Enligt filmsajten imdb.com är den danske filmstjärnan aktuell med sex filmer som beräknas ha premiär under det närmaste året. Extra intressant för svenskarna är den danska filmen ”A royal affair” med bland andra Alicia Vikander (”Kronjuvelerna”) och David Dencik (”Lasermannen”). Den har Sverigepremiär den 12 mars nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Fie West Madsen/MetroXpress Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro