ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madsen vägrade berätta hur han styckat kroppen

Malin Jansson · 21 Mar 2018
Uppdaterad 21 Mar 2018
Peter Madsen är åtalad för mord på den svenska journalisten Kim Wall, sexualbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden.

Peter Madsen är åtalad för mord på den svenska journalisten Kim Wall, sexualbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden. Foto: Getty images


På onsdagen återupptogs rättegången i Köpenhamn med mordåtalade Peter Madsen. Dagen började med tuffa frågor av specialåklagare Jakob Buch-Jepsen. Peter Madsen har erkänt att han styckat Kim Walls kropp – men vägrade att svara på några detaljer.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Madsen är åtalad för mord på den svenska journalisten Kim Wall, sexualbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden.

Själv påstår han att Kim Wall dog till följd av en olycka på ubåten. Han har erkänt att han styckat och sänkt ner hennes kroppsdelar i havet – men då i ren panik.

Specialåklagare Jakob Buch-Jepsen, som inledde onsdagens rättegångsdag, menar att skadorna på Kim Walls kropp tyder på att det funnits ett sexuellt motiv bakom hennes död.

Men när Peter Madsen fick frågor om hur det hela gått till vägrade han att svara på några detaljer.

– Du berör en mycket traumatisk händelse som jag inte är beredd att beskriva. Det var en sinnessjuk, helt förfärlig situation, upprepade Peter Madsen flera gånger enligt DN som tillsammans med flera medier var på plats för att bevaka rättegången.

Enligt honom beror mängden stick på att han inte velat att kroppsdelarna skulle flyta upp till ytan när han kastade dem i havet.

Åklagaren ägnade också mycket fokus åt de animerade filmer som hittats på en hårddisk i Peter Madsens verkstad och som föreställer mycket grovt våld mot kvinnor.

Men Peter Madsen var tydlig med att han inte har haft någonting med filmerna att göra och spekulerade kring om någon av hans praktikanter kan ha tittat på dem.

När filmerna visades i rättssalen protesterade han starkt och hävdade att han de var ”djupt frånstötande”.

Försvarsadvokat Betina Hald tog över på eftermiddagen och flera medier rapporterade om att Peter Madsen då blev mer pratglad. En stor del handlade om hans intresse för ubåtar och enligt DN var domaren flera gånger tvungen att strama upp förhöret.

På torsdagen övergår rättegången i vittnesförhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro