ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Magdalena Andersson välkomnar Borg till jorden

TT · 21 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012
Magdalena Andersson välkomnar Borg till jorden

Magdalena Andersson välkomnar Borg till jorden Foto: Scanpix


Anders Borg mer än halverar prognosen för Sveriges tillväxt nästa år. Det välkomnas av Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson.

klar

Artikellänk är kopierad

– Med de gamla prognoserna befann sig Anders Borg i ett parallellt universum. Nu får man välkomna honom ned på jordens yta igen, sade hon vid en pressträff.

Hon konstaterar att regeringen med sina nya prognoser ligger närmare alla andras bedömningar. Men det finns ett problem med att detta kommer efter det att riksdagen nyligen antagit budgeten för 2013 med de gamla prognoserna.

– Det innebär att regeringen nu saknar politik, att det är 35 000 fler arbetslösa som inte finns i de insatser som fanns i budgeten. Regeringen rustade Sverige med sommarskor när det visar sig att det hade behövts vinterstövlar. Det kommer att bli kallt om tårna.

Trots detta föreslår inte heller Socialdemokraterna några akuta krisåtgärder med anledning av de kärvare prognoserna.

– Vi anser att den politik vi har lagt är väl lämpad för det här konjunkturläget. Vi har föreslagit efterfrågestimulanser, fler jobb och utbildningsplatser och investeringar i bostäder och infrastruktur, sade Magdalena Andersson.

Hon vill också se en uppmjukning av Arbetsförmedlingens regelverk, så att myndigheten inte behöver skicka tillbaka tre miljarder kronor till staten utan i stället kan använda dem till insatser mot arbetslösheten.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro