ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Magnus Carlsson: Därför ville jag inte vara med i Melodifestivalen i år

Tobias Sahlén · 13 Feb 2015
Uppdaterad 13 Feb 2015
Magnus Carlsson är med i Melodifestivalen för åttonde gången.

Magnus Carlsson är med i Melodifestivalen för åttonde gången. Foto: Ola Torkelsson /TT


I morgon går Magnus Carlsson för åttonde gången upp på Melodifestivalsscenen. Men han hade tänkt vänta några år på sin comeback i sammanhanget.

klar

Artikellänk är kopierad

”Möt mig i Gamla stan” är en äkta schlagerdänga av klassiskt snitt, specialskriven för Magnus av en annan schlagerveteran Thomas G:sson.

– Han har skrivit mina senaste låtar så jag sa till honom, och Lina Eriksson, att göra något nytt. Och det blev så jäkla bra.

Magnus beskriver själv låten som ”den jag var förut det men nu i version 2.0”. Det var dock inte alls självklart att han skulle göra comeback just i år.

– Nej jag hade tänkt vänta tills 2017 då det skulle varit tioårsjubileum sedan jag var med sist. Men SVT hörde av sig och sa att nu är det dags för en comeback. 

Senast Magnus Carlsson deltog var det med discodängan ”Live forever”. Då åkte han ut redan i deltävlingen och den genren är inget han vill spinna vidare på nu åtta år senare.

– ”Live forever” var en låt som förväntades av mig efter disco-, Alcazar-eran. Men det är ju längesen nu. Nu är det detta som gäller och det är verkligen upp till bevis för mig.

Det är åttonde gången du ställer upp i tävlingen. Vad är egentligen nytt för dig i år?

– Jag har en danstrupp och ett ganska krävande dansnummer med mig. Och så är jag äldre och mognare med ett inre lugn.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro