ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Magnus Carlsson: Vi behöver lite glitter, helt enkelt”

Melody · 30 Jan 2013
Uppdaterad 30 Jan 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Metros schlagerreporter Melody möter Magnus Carlsson, som närmast varit ett inventarium på Melodifestivalens genom åren. Men i år får han nöja sig med att vara åskådare i stället för artist. Det hindrar honom inte från att tycka till om årets Melodifestival.

Du har varit med i Melodifestivalen sju gånger. Hur klingar det på cv:t? – På 80-talet var det inte så coolt över huvud taget. Sedan fick det ett rejält uppsving efter att Charlotte Perrelli vann i Europa. Då kunde man se möjligheterna igen. Och om det går bra får man ju oftast en hit också. 

Du är en av många artister som sagt: ”Nej, nu blir det ingen mer.” Så står du ändå där på scenen året efter. Vad är det med Melodifestivalen som gör det så svårt för er artister att hålla näbb? – När kamerorna slocknar efter sändningen är man antingen jätteglad eller jättebesviken. Är man det senare kläcker man lätt ur sig att man aldrig vill vara med igen. Sedan går man och funderar och då försvinner allt det negativa. Plötsligt dyker det upp en bra låt och så tänker man: ”Bara en gång till.” 

Det här med att sångfåglarna ofta jämrar sig över att de är förkylda dagarna före tävlingen. Vad handlar det om egentligen? – Man träffar nya människor hela tiden. Då är det alltid någon som blir förkyld. Jag har gått dansbandsskolan så mina stämband är som gjorda av järn. Det ska mycket till för att de ska klappa ihop. 

Vad har du för förväntningar på årets omgång?– Army of Lovers blir spännande att se. Ska de hålla sams? Vad har de för stil? Hur låter de nu? 

Vad är det som är så speciellt med Melodifestivalen? – Vi har en gammal dansbands- och schlagerkultur här som kopplats ihop med Melodifestivalen. Nu är det inte längre schlager men alla har det i generna ändå. Vi behöver lite glitter, helt enkelt.

Magnus Carlsson: ”Vi behöver lite glitter, helt enkelt” 
  Metros schlagerreporter Melody har träffat Magnus Carlsson som varit med i Melodifestivalen sju gånger.
Magnus Carlsson: ”Vi behöver lite glitter, helt enkelt” Metros schlagerreporter Melody har träffat Magnus Carlsson som varit med i Melodifestivalen sju gånger.Foto: Urban Brådhe
klar

Artikellänk är kopierad

Melody
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro