ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Magnus Hedman dömd för dopning

Metro · 1 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Förre fotbollsstjärnan Magnus Hedman fälldes på tisdagen för dopningsbrott.Hedman döms i Solna tingsrätt för att ha använt preparatet stanozolol. När han stoppades den den 13 maj fann polisen 55 dopningsklassade piller i stjärnans bil.Ett urinprov visade att Hedman hade använt stanozol och det är detta som Hedman ställts till svars för, de 55 tabletterna omfattas inte av åtalet.Hedman har nu tilldömts 30 dagsböter a 180 kronor.Själv står han fast vid att han inte tagit något dopningsmedel medvetet.– Jag vet inte när det har skett. Hade jag vetat det då hade jag också kunnat erkänna uppsåt och det kan jag inte, säger han.Tiden efter att Hedmans bil genomsöktes av polis i maj i år och misstankarna mot honom väcktes har varit traumatiska för Hedman.- Vissa dagar har jag inte lämnat huset. Så på sätt och vis är det skönt att det är över. Nu kan jag bearbeta detta och gå vidare. Efter att domen offentliggjorts meddelade ordföranden i antidopningsorganisationen Ren idrott att han kan tvingas lämna sitt uppdrag som ambassadör för organisationen.Men Magnus Hedman tycker att han kan fylla en funktion som ambassadör efter domen.– Jag vill fortsätta. Nu har de ju ett exempel på hur lätt det är att åka fast för dopningklassat medel utan att det är med flit.

Vad vill du säga till alla ungdomar som ser dig som en förebild?– Att de aldrig ska äta någon som är det minsta misstänkt. Jag har heller inte gjort det under min karriär och jag genomgått regelbundna dopningsprover.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro