ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Magnus Samuelsson: Otäckt och utmanande att jobba med film

Emma Björkman · 20 Okt 2012
Uppdaterad 20 Okt 2012
Från världens starkaste man till skådespelare. På söndag är Magnus Samuelsson tillbaka i Arne Dahl-deckarna på  SVT 1. 

Från världens starkaste man till skådespelare. På söndag är Magnus Samuelsson tillbaka i Arne Dahl-deckarna på  SVT 1.  Foto: Lotta Bergseth


Magnus Samuelsson är tillbaka i sin succéroll som polisen Gunnar Nyberg i Arne Dahl-deckarna. Skådespelandet har gett honom mersmak. – Jag diskuterar ett filmprojekt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

I vintras hyllades Magnus Samuelsson, 42, för sin rolltolkning av polisen Gunnar Nyberg i den första Arne Dahl-deckaren ”Misterioso”. I går inledde SVT 1 den andra omgången av deckarserien, som är baserad på böckerna skrivna av författaren Arne Dahl (pseudonym för Jan Arnald). 

– Man kan säga att man inte bryr sig om den positiva responsen men i viss mån gör alla det. Jag har försökt göra mitt jobb så bra jag kunnat och om det uppskattas är det kul men annars finns det ingenting jag kan göra, säger Magnus Samuelsson. 

Under ett år spelades de fyra Arne Dahl-deckarna som visas under hösten in: ”Ont blod”, ”Upp till toppen av berget”, ”Europa blues” och ”De största av vatten”. 

Magnus Samuelsson fick starka band till sina kollegor Shanti Roney och Matias Varela. 

– Hela teamet bodde i Kumla i några veckor under inspelningen. Jag, Matias och Shanti var på gymmet de flesta kvällar. Matias är tio kilo tyngre i dag mot när vi började spela in, säger Magnus Samuelsson, som vann tävlingen Världens starkaste man 1998. 

Deras vänskap påverkade dialogerna positivt, tycker Magnus Samuelsson.

– När det hade blivit en vänskap mellan oss tre kunde man hugga av varandra mitt i mening under inspelningen. Det gjorde dialogen och situationen mer naturlig, säger han.

Magnus Samuelsson hoppas få fortsätta arbeta med film i framtiden. 

– Inte för att jag tycker så mycket om att synas utan för att jag tycker om utmaningen, det är både otäckt och kul. 

Har du något på gång?

– Jag diskuterar ett filmprojekt men det är lite för tidigt att säga något, säger Magnus Samuelsson till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro