ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mahan Moin – energichock av fattigmans-Paparizou

Nina Andrén · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Vilken energichock på scenen efter Yohios lojhet!

Mahan drar i alla växlar redan under den första genomsjungningen. Och det låter bra. Riktigt bra. Det som ligger Mahan i fatet är att hon kan ses som en okänd fattigmans-Paparizou (Obs! En väldigt snygg sådan) nu när originalet är med. Tror att de kommer att slåss om samma röster nämligen.

Låten “Aleo” är en orientalisk popkaramell skriven i samma skola som Shakira och i sammanhanget Ruslana (Ukrainas vinnarlåt 2004). Publiken i Malmö Arena kommer gå bananas i morgon och jag hoppas att det syns i rutan. Det rycker liksom i benet och man vill stå upp och dansa.

Anneli och jag sa just att “Aleo” mycket väl skulle kunna bli en sommarplåga. Däremot är jag inte alls säker på att bidraget kommer att funka i tävlingsmomentet. För det första är det bidrag nummer 2. Detta dödens nummer där ingen vill starta från. TV-tittarna är fortfarande fullt upptagna med att diskutera Yohio, programledare, chipskonsistens och gud vet allt. Då glömmer man lätt att lyssna/fokusera på samma sätt som på första låten ut.

Dels har inte svenska folket en tradition av att rösta fram (okända) popsångerskor i den här tävlingen. Poppojkar går bra. Tjejerna faller tyvärr ofta mellan stolarna av någon outgrundlig anledning. Se bara på Janet Leon och Amanda Fondell i fjol.

Hoppas dock att Mahan skräller in sig i topp 5. Säger jag efter att ha hört exakt två låtar av veckans åtta…

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro