ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Maharani Moor: Yngre, spänstigare lillasyster

Carl Reinholdtzon Belfrage · 1 Mar 2013
Uppdaterad 1 Mar 2013
Maharani Moor: Yngre, spänstigare lillasyster

Maharani Moor: Yngre, spänstigare lillasyster Foto: Christina Blom


Carl Reinholdtzon Belfrage har fallit för en yngre, mer spännande indier. Maharani Moor tillfredsställer hans smaklökar. Varje gång.

klar

Artikellänk är kopierad

Ni vet hur det kan vara: man tror sig ha den perfekta flickvännen – slank, vacker och på alla sätt alert rent intellektuellt – men så träffar man hennes lillasyster och världen faller samman framför en. En ny, yngre och spänstigare kopia har uppenbarat sig. 

Valet är nu självklart. Händelseförloppet väldigt förutsägbart och klart. Den äldre flickvännen förpassas till ett skåp och uppmärksamheten tar en helt annan riktning.

Detta har nu skett i min direkta restaurangmiljö. Min gamla älskarinna Maharani, som jag gärna och ofta öst beröm över (jag har för vana att beskriva Naem och hans kökschef Nitins indiska palett som vidare och mer begåvad än Göteborgs samtliga andra indier tillsammans), har avslöjat en lillasyster nere vid Engelbrektsgatan 55.

Hon heter Maharani Moor. Och hon är en strålande kopia av sin mor. Bara … ja ni förstår … nyare, yngre och spänstigare.

Jag, nyförälskad och allt vad det innebär, vill naturligtvis stolt presentera mitt senaste kärleksobjekt för min gode vän Gustaf Aschan. 

Jag tar först med honom på en enkel lunch. Vi tar in en chicken tikka masala och en tandoori chicken. Men först får vi en fräsch morotssallad. Krispig och med en konsistens som för tankarna till det charmiga begreppet raw food. De marinerade kycklingfiléerna kommer i en mild sås med rostad paprika och grädde. Väldigt välbalanserad, gräddig och fin rätt. Tandoorin är, som sig bör, något tuffare i sin kryddning men tyvärr inte lika mör. 

När vi återvänder för kvällens à la carte väntar en mer komplex meny. Vi beställer en krämig corn cheese tikki, en ost- och majskaka som serveras med härligt kladdig chutney. Ost- och majsmassan mot den söta chutneyn blir ett perfekt giftermål. Men kvällens drottning ska visa sig vara en pilgrimsmussla. Musslorna är privatimporterade från Frankrike och serveras i sina vackra skal. Full pott.

Vi fortsätter med en lammgryta med saffran, kardemumma och grädde och ett gäng helt makalösa räkor. Kvaliteten på räkorna är anmärkningsvärda, långt bättre än till exempel Sjömagasinets.

J ag har alltså bytt till en yngre modell indiska. Kanske inte helt politiskt korrekt. Men den här lilla snäckan är ung och rå, inte lika gulligt uppsminkad i kitsch och Bollywood som storasystern på Första Långgatan, och hon tillfredsställer mina smaklökar. Varje gång. Så, kan ni kland­ra mig? Ett besök här och ni kommer att möta mig med djup förståelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro