ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maj-Britt fick sin vigselring tillbaka efter 47 år

Stockholm TT · 27 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Smålands-Tidningen som berättar den smått sagolika historien om Maj-Britts ring.

Hon blev av med den en sommardag 1959 i samband med ett besök i en stuga vid Långanässjön i Eksjö kommun. Hennes man Per-Olof skulle hålla ringen medan hon tog en simtur, men tappade den från bryggan. Paret sökte förtvivlat hitta ringen i sjöns bottenlera, men förgäves.

Men på outgrundliga vägar hände något i somras. Maj-Britts son och sonhustru deltog i en fest i samma sommarstuga vid sjön och sonen berättade att han varit där som barn och mindes naturligtvis att modern hade tappt sin ring i vattnet och att den sedan dess varit borta.

En tid senare var 15-årige Thomas Johansson på besök i stugan och badade i Långanässjön. Han dök och rotade i sörjan på sjöbotten och kände plötsligt något hårt i handen. Ringen var återfunnen.

Han gav den till dem som nu hyrde stugan och som nyligen fått höra om ringens historia. De gav den till sonhustrun som överlämnade den till Maj-Britt. -Det var fantastiskt. Jag önskar att min man fortfarande hade levt och fått dela det här ögonblicket med mig, säger Maj-Britt Öster till Smålands-Tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro