ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maj

Stockholm Patrick Ekstrand · 24 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Beslutet att vräka 83-åriga Maj Holmlund och sälja hennes lägenhet på exekutiv auktion bör rivas upp, anser HSB:s högsta förbundsledning som därmed går emot den lokala styrelsen. Det skriver HSB:s förbundsordförande Gun-Britt Mårtensson i ett öppet brev i Aftonbladet. "Vi vädjar till er i bostadsrättsföreningen Skatten i Sundsvall att ni ändrar ert beslut om att lägenheten där Maj har bott ska säljas på exekutiv auktion," står det i brevet. Mårtensson säger till tidningen att Maj Holmlunds grannar bör blixtinkalla till ett möte för att övertyga styrelsen om att riva upp beslutet. Om det misslyckas kan grannarna avsätta styrelsen. – Om jag vore granne till Maj skulle jag kalla till ett medlemsmöte, sa Mårtensson i går. De grannar som Metro har talat med säger att de vill att Maj Holmlund ska få bo kvar, men de hade i går kväll inte funderat på att avsätta styrelsen.

METRO

BAKGRUND

Maj Holmlund har bott i samma bostadsrättslägenhet sedan hon var 18 år gammal – i 65 år. Förra veckan beslutade styrelsen för den lokala HSB-föreningen att vräka henne eftersom hon vid tre tillfällen inte betalade hyran i tid när hon låg på sjukhus.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro