ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maja, 6, behöver din hjälp: Har du sett gosefåret Nova?

Niklas Sandberg · 9 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015
Maja blev av med sitt gosedjur Nova i lördags. Nu hoppas Maja och hennes mamma Andrea få hem Nova med din hjälp.

Maja blev av med sitt gosedjur Nova i lördags. Nu hoppas Maja och hennes mamma Andrea få hem Nova med din hjälp. Foto: Privat


Gosedjuret Nova försvann i lördags efter ett besök på biografen. Novas ägare, sexåriga Maja och henne mamma Andrea Åker, behöver nu din hjälp och erbjuder hittelön för att det lilla gosedjursfåret ska hitta hem igen.

klar

Artikellänk är kopierad

I lördags försvann fåret och gosedjuret Nova, till sexåriga Majas stora förtvivlan. Maja hade tillsammans med mamma Andrea Åker varit på bio i centrala Stockholm. När mamma och dotter kom hem upptäckte de att Nova inte var med dem.

– Det sista jag såg av Nova var på biografen där jag tog en bild av Maja tillsammans med gosedjuret. Maja har dock ett minne av att jag skulle ha lagt det i min plastkasse, eftersom hon brukar bli trött på att bära. När vi kommer hem ligger dock inte Nova i kassen, säger Andrea Åker.

Hon har under söndagen återvänt till biografen för att höra om de har hittat gosedjuret och under måndagen och tisdagen har hon ringt till SL för att höra om de kanske hittat det på tunnelbanan. Dessvärre har hon inte nått någon framgång.

– Maja blev verkligen jätteförtvivlad när hon inte kunde hitta Nova. Hon har haft gosedjuret i tre år och hon har med sig det överallt. Den där leksaken är verkligen hennes liv, berättar Andrea.

►LÄS MER: Prinsens gosedjur sålda på auktion

Att försöka köpa en ny Nova kommer inte heller på fråga för lilla Maja. Andrea och Majas pappa har redan försökt övertala dottern men hon gav ett minst sagt träffande svar på denna frågan.

– Hon hade sagt till oss att Nova var hennes barn och om vuxna tappar bort ett barn så köper man inte ett nytt, vilket är helt rätt.

Andrea har nu gått ut i ett inlägg på Facebook i hopp om att gosedjuret ska hitta hem. Hon erbjuder en hittelön på 1 500 kronor till den som hittar Nova och tycker att det inte är några som helst problem att betala denna summa, så länge Maja blir lycklig igen.

– Jag är själv uppväxt med materiella saker och vet vad dessa kan betyda för en. Skulle något som är mitt försvinna hade jag blivit lika förtvivlad. Nova kostade inte mer än 169 kronor på Coop på Södermalm, men jag är villig att betala 1 500 kronor för att få tillbaka henne. Det är det värt.

►LÄS MER: Barnens teckningar blev gosedjur hos Ikea

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro