ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Majorna-Linné sparar fem miljoner på skolan

metro · 24 Apr 2012
Uppdaterad 24 Apr 2012

Nästan hälften av stadsdelarna väntas gå sämre än budget under 2012. Majorna-Linné är sämst i klassen och måste spara 12 miljoner. Och det är skolbarnen som drabbas – igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Politikerna i Majorna-Linné har bestämt sig. Fem av de tolv miljonerna som måste sparas kommer att tas från skolorna. Majoriteten av pengarna kommer att sparas på personal, säger Linda Nygren, stadsdelsdirektör.

– Vi har ju det kommunbidrag vi har. Då är det de här åtgärderna vi kan göra, säger hon.

Exakt hur många tjänster som kommer att försvinna kan hon inte säga än, men det handlar om över 20 årsarbetare. Hon säger vidare att det kommer att blir fler elever i såväl skol- som fritidsgrupper. 

– De här åtgärderna ska ge effekt i år, men även vara nödvändiga för att vi ska komma i kostymen. Det är inga panikåtgärder, säger hon.

Enligt Metros rundringning är det inte bara Majorna-Linne som väntas gå sämre än budgeterat. Fyra av stadsdelarna i Göteborg går back enligt prognoserna.

Flera föräldrar på Nordhemsskolan och Annedalsskolan som Metro pratar med är uppgivna. 

– Jag orkar nästan inte ens bli upprörd. Pedagogerna gör ett jättebra jobb, men jag tycker synd om dem, säger Åsa Jansson, som har fyra barn på skolor i Majorna-Linné.

Hon har svårt att se att det går att skära ner ytterligare i verksamheten utan att den blir lidande. Kent Karlsson, med ett barn på Annedalsskolan, håller med.

– Nej, det tror jag inte. Det är orimligt, säger han. 

Såväl Skolinspektionen som föräldrar har under våren kritiserat skolorna i Majorna-Linné hårt. En stor del av kritiken har handlat om att det är för få pedagoger och vuxna på skolorna. När Michael Rosengren, Haga föräldraförenings ordförande, nu hör talas om de nya nedskärningarna blir han upprörd. 

– Det är fullständigt vansinne. Det går inte att prata med SDN, de har mycket dialogmöten och rådsmöten, och sedan kommer de med det här, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro