ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Make döms efter kartbevis

Evelina Olsson · 9 Apr 2013
Uppdaterad 9 Apr 2013
Make döms efter kartbevis

Make döms efter kartbevis Foto: Justin Sullivan/Getty images


Tingsrätten ansåg inte att den hotåtalade 40-åringen kunde ta sig från centrala Malmö till Rosengård på mindre än 18 minuter. Hovrätten river nu upp domen – med hjälp av Googles kartfunktion som bevisning mot honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Malmö tingsrätt ansåg att 40-åringen inte kunde ta sig med bil från kasinot i centrala Malmö till Rosengård på mindre än 18 minuter och mannen friades från brottsmisstankarna mot sin hustru. Hovrätten gör med hjälp av Google Maps en annan bedömning och dömer maken för olaga hot och ofredande till villkorlig dom och dagsböter. 

”Enligt beräkningen från Google Kartor är avståndet i fråga 4,6 km, och tidsåtgången för att förflytta sig denna sträcka med bil har angetts till elva minuter”, skriver hovrätten i sin dom.

Malmö tingsrätt ansåg även att det inte gick att utesluta att kvinnan och hennes föräldrar misstagit sig om vem de såg i titthålet. Hovrätten menar i sin tur att det inte finns utrymme för att kvinnan misstagit sig om sin egen makes utseende och röst.

Kvinnan tilldöms ett skadestånd på 10 000 kronor för det lidande hon utsatts för i samband med att maken skrikit dödshot mot henne. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro