ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mäklare: Marknaden har gått ner 10 procent

Tina Harr · 15 Sep 2011
Uppdaterad 15 Sep 2011
Joel Widengren har svårt att sälja sin lägenhet i Bromma.

Joel Widengren har svårt att sälja sin lägenhet i Bromma. Foto: Pär Hugosson


Mäklare: 10-procentigt prisfall på en månad i Stockholm. Nedgången större än officiella siffror visar. Läge att byta upp sig till större våning.

klar

Artikellänk är kopierad

Prisfallet på bostadsrätter i Stockholm är mycket större än vad gårdagens branschsiffror från Mäklarstatistik visar. Det rör sig inte alls om 1-2 procent, utan om betydligt större ras, hävdar mäklare som Metro talat med. – Statistiken släpar efter. Priserna har säkert gått ner 10 procent den senaste månaden, säger Peter Rathje, innerstadsmäklare på Sight.se. Niklas Berntzon, VD för mäklarfirman Eklund Stockholm New York, gör samma bedömning. – Sedan mitten av augusti har det skett en rejäl sättning i marknaden, mycket beroende på att vi har ett väldigt stort utbud. Så brukar det vara på hösten, men nu kommer det samtidigt som omvärlden ser mörk ut och alla börser går ner. Jag gissar på en nedgång med 10 procent i vart fall, säger han till Metro. Han menar att acceptpriserna, som används allmänt sedan den 1 augusti, har bidragit till trögheten. – Utgångspriserna ligger mycket högre i dag, vilket i sig är bra eftersom de är mer rättvisande. Men det tar tid för marknaden att vänja sig. Niklas Berntzon tror att prisnedgången kommer att fortsätta en tid, men plana ut och vända om kanske ett år.En trög marknad är ett lysande tillfälle för den som vill flytta till en större lägenhet, menar Peter Rathje. – Jag har själv bytt upp mig nyligen. Visst, jag får kanske lite mindre för den lägenhet jag säljer, men den större lägenhet jag köper är mer rabatterad, säger han

”Det är många orosmoment”

Joel Widengrens hyresrätt ombildades till bostadsrätt i mars och nu har hans femma i Bromma varit till salu sedan i slutet av augusti. För att knuffa på lite själv så har han även lagt ut bostaden på Blocket.  – Det är många orosmoment nu, men tittar man ur en köpares perspektiv så kan de göra ett riktigt klipp, säger han.

Nästa steg för Joel och hans mäklare är att gå ut med ett lägre utgångspris. – Men någonstans finns det en smärtgräns.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Harr
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro