ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mäklare: Nu är det säljläge

Anneli Sandberg · 11 Jan 2013
Uppdaterad 11 Jan 2013
Mäklare: Nu är det säljläge

Mäklare: Nu är det säljläge Foto: Scanpix


Till helgen drar aktiviteten på bostadsmarknaden i gång på allvar för året. Men utbudet är mindre än vid samma tidpunkt 2012. Och det kan vara bra för den som ska sälja.

klar

Artikellänk är kopierad

Den kommande helgen är traditionellt sett en stor visningshelg på bostadsmarknaden. Köpare och säljare – och även mäklare – är tillbaka från helgledigheterna och redo att göra affärer.

Men jämfört med motsvarande helg förra året finns det färre bostäder att välja på. Enligt bostadssajten Booli har omkring 33 000 lägenheter och småhus legat ute till försäljning i hela landet räknat från årsskiftet, en nedgång med 9 procent jämfört med samma period förra året. Nedgången på lägenheter är större än på hus.

Även på bostadssajten Hemnet har utbudet sjunkit. Där fanns i mitten av veckan 8 400 lägenheter och 12 800 villor till salu, 11 respektive 8 procent färre än förra året. I Stockholm har utbudet sjunkit mer än riksgenomsnittet .

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro