ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malaysia billigaste semesterlandet

TT · 27 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Solnedgång över stranden Pantai Tengah.

Solnedgång över stranden Pantai Tengah. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Malaysia och Filippinerna är de billigaste länderna att tillbringa semestern i, enligt växlingsföretaget X-changes semesterindex. Men viktigast när vi väljer resmål är priset på flygbiljetten.

Framförallt shoppingen och maten gör en semester i Malaysia prisvärd, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving:- I huvudstaden Kuala Lumpur finns supermoderna shoppingcenters med allt man kan tänka sig, både äkta varor och kopior.En middag med flera rätter på en högklassig krog kostar runt 300 kronor utan alkohol. Den är dyr eftersom det är ett muslimskt land.

Flygresan styrMen det är inte priserna i landet som styr valet av resmål, menar Martin Durnik, kommunikationschef på Ticket privatresor:- Det kunden ofta tittar på först är vad flygresan kostar.De billigaste länderna att semestra i är alla långväga: Förutom Malaysia även Filippinerna, Kenya, Sydafrika och Chile.- Det gör att resorna ofta inte är speciellt billiga.

Japan dyrastDyraste land i semesterindex är Japan.Enligt Kazudo Tsuda på Japanspecialisten är boendet det som kostar mest för svenska turister.Men de dyra länderna kommer ändå att behålla sin popularitet, tror Martin Durnik.- Den som vill åka till Japan åker oavsett vad det kostar. Och folk slutar inte att resa till London bara för att pundet har stärkts.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro