ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malena Ernman om senaste tidens dåd: Bemöt aldrig hat med hat”

Philip Ottosson · 24 Okt 2015
Uppdaterad 24 Okt 2015
Ernman oroas av hatet, bränderna och SD:s retorik. 

Ernman oroas av hatet, bränderna och SD:s retorik.  Foto: Björn Lindgren och Claudio Bresciani/TT


Asylanläggningar som bränns ner, skolskjutningar med hatbrott som motiv och Sverigedemokrater på framfart, operasångerskan Malena Ernman fördömer det växande hatet i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagen tog sångerskan Malena Ernman till orda på Facebook där hon förkastar det mörker och hat som enligt henne lagt sig över Sverige.

► LÄS MER: Karta: Här är flyktingboendena som brunnit

”I natt brann ännu ett planerat asylboende ner utanför Eskilstuna. Var det 6e eller 7e branden? Eller 8e? Jag har tappat räkningen. Och i torsdags så mördades ett skolbarn och en elevassistent i ett dåd som polisen kallar ett hatbrott med rasistiska motiv.”

Inlägget har fått stor spridning i sociala medier och hyllas av hundratals människor. Ernman kritiserar även Sverigedemokraterna för hur de publicerar adresser till planerade asylförläggningar samt hur de framställer det svenska flyktingmottagandet som landets undergång.

► LÄS MER: Här sprider SD adresser till planerade flyktingboenden

Men hon poängterar även att hat aldrig ska bemötas med mer hat:

”Kom ihåg att vi måste skilja på åsikter och människor. Vi har nog alla haft starka åsikter i livet som vi idag helt och hållet tar avstånd från eller ändrat uppfattning om. Därför ska vi inte hata nån annan människa för deras åsikter. Därför ska vi inte ta avstånd från våra medmänniskor. Ta avstånd från åsikterna, politiken och hatet. Men aldrig nånsin ska vi bemöta hat med hat.”

klar

Artikellänk är kopierad

Philip Ottosson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro