ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Målet: Matsvinnet ska halveras till 2030

Valerie Kaspersen · 18 Jun 2018
Uppdaterad 18 Jun 2018
Hela livsmedelskedjan ska jobba tillsammans för att minska matsvinnet.

Hela livsmedelskedjan ska jobba tillsammans för att minska matsvinnet. Foto: IBL


Livsmedelsverket har tillsammans med Naturvårdsverket och Jordbruksverket tagit fram en ny handlingsplan för att halvera matsvinnet till 2030.

klar

Artikellänk är kopierad

Fler behöver göra mer, enligt den nya handlingsplanen. Hela livsmedelskedjan behöver jobba tillsammans för att minska matsvinnet, rapporterar SR.

– Det är helt avgörande att vi har ett nationellt mål för matsvinn, att branschernas arbete samordnas, att vi lyckas ändra konsumentbeteende och att vi stödjer forskning och innovation, säger Ingela Dahlin, kostrådgivare på Livsmedelsverket, till SR.

I dag slänger svenskar i snitt 45 kilo mat per person varje år. Den siffran ska halveras till år 2030. Det är samarbetet mellan de olika leden som ska göra det här möjligt.

– Vi ser att det är helt avgörande att vi får en mer formaliserad struktur på samarbetet och just att de olika leden samarbetar med varandra. Så nu ska vi kavla upp ärmarna och börja jobba. Allas insatser gör skillnad, säger Ingela Dahlin till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro