ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malin, 24, hittade avsändaren till nio år gamla brev

Alva Forsberg Fierro · 9 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015
Brevmysteriet löste sig tack vare Malins efterlysning på Facebook. Malin till vänster och brevskrivaren  Anastasija till höger. 

Brevmysteriet löste sig tack vare Malins efterlysning på Facebook. Malin till vänster och brevskrivaren  Anastasija till höger.  Foto: Privat


Malin Gardell hittade gamla brev från en okänd avsändare i sin lägenhet. Hon gjorde en efterlysning på Facebook – nu har hon hittat den då 12-åriga avsändaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Gardell har bott i lägenheten i Tumba i två och ett halvt år. I måndags när hon städade i köket, hittade hon ett handskrivet brev bakom en kökslucka signerad ”husets brev 2” från 2007. För ett år sedan hittade hon ”brev 1” från samma avsändare som skrevs 2006. I brevet berättar en 12-årig flicka som bott i lägenheten om sitt liv. I texten fanns även en gammal mejladress och ett telefonnummer som Malin provade att ringa, men numret saknade en abonnent, skriver Mitt i

►LÄS MER: Flaskposten kom fram – efter 16 år

Fast besluten om att hitta den mystiska avsändaren gjorde Malin en efterlysning på Facebook. Inlägget spreds snabbt och vänförfrågningarna från människor som ville hjälpa till haglade in. 

– Jag är helt chockad över att det här blev så stort, det trodde jag aldrig, säger Malin till Metro. 

Engagemanget i omgivningen ledde till slut spåren till brevskrivaren – den nu 20-åriga Anastasija Teplakova i Östersund. En kille lyckades koppla adressen till en gammal hemsida där Anastasijas namn fanns med. 

►LÄS MER: llska över förskolans Lucia-brev: "Jättestorm, men det är feltolkat"

Brevskrivaren som flyttade från lägenheten i Storvreten till ett annat område i Tumba under 2012, blev chockad när Malin kontaktade henne på Facebook. 

– Jag hade helt glömt bort breven och hade ingen aning vad jag skrivit i dem, men det var superspännande och stort att det blivit sån grej, säger Anastasija till Metro.

Hon var 11 och 12 år när hon skrev breven som bland annat handlade om rädslan över att börja på en ny skola, att fråga chans på någon man gillar och frustrationen över att få dataförbud hemma. 

– Det var typiska 12-åringars livsproblem. Tanken var att någon skulle hitta breven. Jag och min familj trivdes verkligen bra i den lägenheten så jag ville lämna en bit historia till nästa person som skulle flytta in och det har ju fungerat, säger Anastasija.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro