ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malin, 36, kritiserade föräldrars barnuppfostran – blev dödshotad

JENNI KARLSSON · 26 Feb 2016
Uppdaterad 19 Dec 2016
Malin provocerades av barn som saknar respekt för vuxna och delade med sig på sin blogg. Reaktionerna har varit spridda, allt ifrån dödshot till klappar på axeln.

Malin provocerades av barn som saknar respekt för vuxna och delade med sig på sin blogg. Reaktionerna har varit spridda, allt ifrån dödshot till klappar på axeln. Foto: Alamy/Jari Välitalo


När Malin fick nog av stökiga barn och föräldrar som inte brydde sig skrev hon ett inlägg på sin blogg, ett inlägg som det snart skulle börja storma omkring. Så pass mycket att hon fått ta emot dödshot.

klar

Artikellänk är kopierad

Författaren och krönikören Malin Meekatt Birgersson från Mellbystrand tröttnade på att se föräldrar som inte uppfostrade sina barn när de betedde sig illa. Så pass att hon skrev ett blogginlägg för att säga ifrån mot föräldrar som inte tar sitt ansvar. Inlägget har nu fått stor spridning och skapat debatt.

– Jag blir provocerad av att barn inte har respekt för vuxna människor. Det är en förslappad syn från föräldrarna som inte uppfostrar sina ungar, säger hon.

►LÄS MER:  Låt mina barn äta en macka till middag om de vill

Det var i söndags när Malin var på biblioteket och såg några pojkar som betedde sig illa mot både föräldrar och personal som det började koka, skriver hon på bloggen. Hennes ilska utmynnade i ett långt utlägg om att ta sitt ansvar som förälder, och hon anande att det kunde komma att väcka känslostormar.

– Jag hade debatten uppe för ett år sen också, och då var det liknande reaktioner som jag fick.

Anledningen till blogginlägget säger Malin själv är att ta debatten mot föräldrars förslappade syn på barnuppfostran. Hennes egna barn är 4 och 8 år gamla, och hon tror att det är viktigt att börja i tidig ålder med att vägleda och visa vad det är som gäller – för väntar man kan det vara för sent. På bloggen skriver hon:

Men dagens curlade bortskämda ungar då? Hur fan ska de klara av en verklighet? Ska de ringa mamma när chefen kommer och skäller? Ska mamma komma och klia på ryggen då?

►LÄS MER:  Sluta tvinga barn att pussas och kramas

Flera håller med henne, men andra reagerar starkt mot hennes åsikter. En av kommentarerna på bloggen lyder:

”Barn behöver KÄRLEK och inte pekpinnar!! Hitlerfasoner skrämmer barnen till lydnad och lär inte alls dom det sociala spelet! Tiderna förändras och i vår familj respekterar vi VARANDRA. Barnen ska inte behöva va rädda för sin mamma.”

Malin själv känner däremot inte att det hon pratar om är kontroversiellt.

– För mig är det bara sunt förnuft, inga konstigheter. Jag blir nästan förvånad av alla som känner sig provocerade, säger hon och fortsätter förklara.

– Föräldraskapet är jättekänsligt, det är det mest personliga vi har. Samtidigt kan jag själv känna att det är skönt när någon annan säger till mina barn. Vi måste ta ett gemensamt ansvar så att barnen kan bli trygga individer.

►LÄS MER:  Skärp er, skilsmässoföräldrar

Flera människor som kommenterat håller inte med Malin i hennes strikta syn, men överlag är människor positiva.

– Det är 99 procent som är med mig i frågan, många tänker ”Äntligen är det någon som tar debatten”. Vissa föräldrar som har barn med speciella diagnoser tar illa upp, men det är inte där problemet ligger. Föräldrar är rädda för att barnen inte ska tycka om dem, men man kan ge oändligt mycket kärlek ihop med tydliga regler och konsekvenstänk.

Men du har också fått dödshot?

– Ja, men jag är rätt så van. Jag har tagit debatten i några år nu nu och det får man liksom på köpet. Det är oftast nättroll som bara vill provocera. Det jag blir mest rädd för är när mina egna barn ska komma in i den mobila världen, det är läskigt vilket klimat som finns.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro