ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malin på hemmaplan

Malin Baryard, ryttare och dagboksskribent · 29 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Malin Baryard skriver dagbok från hästfesten

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm International Horse Show börjar i morgon, och på plats finns, som alltid, Malin Baryard. "Det är alltid mycket publik och bra stämning", säger hon.Stockholm International Horse Show i Globen är en unik chans för stockholmarna att se de svenska stjärnryttarna live. Fixstjärnan är som alltid hoppryttaren Malin Baryard. Metros läsare kommer att få extra mycket av Malin eftersom hon skriver dagbok under tävlingen (se nedan).

Dags för Globen igen. Känns det som hemmaplan för dig?– Varje tävling i Sverige känns som hemmaplan, vi tävlar så sällan hemma. Det är alltid mycket publik och bra stämning.

Vilka tävlingar kommer du att vara med i?– I stort sett alla. Jag har med mig Tamina och Espri. Tamina har vunnit flera gånger. Espri har det gått sämre för, men honom hoppas jag fortfarande på.

Flippan får ledigt i helgen, men hon är still going strong?– Absolut, hon är min bästa häst och får hålla på tills hon inte tycker det är kul längre. Har du något nytt stjärnskott hemma i stallet?– Alla mina hästar är stjärnor. Men nu är det väl Tornesch, min sjuåriga hingst.

Kan du ta sovmorgon ibland?– Från jobbet kan jag nog det. Men sedan är det min son som inte tycker att mamma behöver sova på morgnarna.

Satsar du på OS nästa år?– Delvis, men det är inte självklart eftersom jag inte har någon självklar häst. Om jag ska åka vill jag känna att jag har en chans att vinna.

Och så ska du skriva dagbok i Metro. Blir det något skvaller?– Vi får se om någon skapar någon anledning till skvaller ...

Dag 1. Malin Baryards hästdagbok Unikt för Metros läsare

”Tävlingen i Globen är en av årets höjdpunkter”

Hej alla Metroläsare!

Som ni säkert vet är det dags för Stockholm International Horse Show och jag tänkte skriva här i Metro om allt som händer i Globen under de närmaste dagarna. Hoppas ni hänger med och att ni också kommer till Globen och hejar på mig.

Tävlingen startar i morgon och i dag är det packning, lastning och transport från min gård utanför Norrköping som gäller. Jag kommer att tävla med H & M Espri och H & M Tamina i Globen, medan min stjärna Butterfly Flip får vila och ladda inför stora tävlingar i Schweiz nästa vecka.Allt med hästarna följer alltid samma procedurer inför avresan: De äter frukost, tvättas och fixas, motioneras en timme, innan de lastas i transporten. Mina hästar är så resvana så där är det aldrig något problem.

Tävlingarna i Globen är en av årets höjdpunkter för mig, och det är förstås ni i publiken som fixar det. Det är underbart att rida in och höra alla som hejar. Någon frågade om jag hör varje ”heja Malin”. Ja, i alla fall innan jag startat. Sedan är det full koncentration på ritten. Efteråt kanske någon vill att jag ska vinka, och det gör jag. Nästan alltid. Har det gått alldeles snett kan det vara svårt att se glad ut …

Men jag har ju bra hästar med mig, så jag siktar på minst en seger. I morgon berättar jag mer om tävlingarna, inte minst om H & M Fancy Dress Show i morgon kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Baryard, ryttare och dagboksskribent
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro