ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmö 2020: Hyllie i fokus för utvecklingen

Conny Emmelin · 28 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Skanska


klar

Artikellänk är kopierad

Befolkningen ökar  Spårvagnar och Citytunneltåg trafikerar Malmös gator och underjord  I en artikelserie beskriver Metro hur Malmö ser ut 2020. Först ut: nya stadsdelar och byggprojekt.

Från åkermark till Öresundsintegrationens kärna. Hyllie är den stadsdel som kommer att utvecklas mest de närmaste tio åren. Det spår flera på stadsbyggnadskontoret i Malmö stad. – Det blir en viktig regional punkt för Öresundsregionen. Och vi hoppas att de nya arbetstillfällen som skapas i Hyllie spiller över på andra stadsdelar i södra Malmö, säger Mikael Wallberg, projektledare för Malmös Hyllieprojekt.

Förtätning är annars ledordet för Malmös utveckling de närmaste tio åren. I Varvsstaden mellan Dockan och centralen byggs bostäder och lokaler på gamla industritomter och likaså på Norra Sorgenfri.

Allt för att göra plats för en stad som beräknas ha växt med drygt 50 000 invånare till omkring 350 000 personer. Flera tusen bostäder byggs i Hyllie, en stadsomvandling som enligt stadsbyggnadskontoret är bra mycket större än Bo 01 i Västra hamnen.

Typen av bostäder ska också skilja sig från Bo 01.– I Hyllie ska det byggas för alla. Exklusiva bostäder har inte haft den effekt på omsättningen av lägenheter som man kunde tro, säger Mikael Wallberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro