ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmö är en gangsterstad”

metro · 7 Okt 2011
Uppdaterad 7 Okt 2011
I juli 2005 mördades den så kallade ”Gudfadern” på Södergatan. Ett av många gangstermord som tas upp i den nya boken ”Maffiakrig” av journalisterna Joakim Palmkvist och Tobias Barkman.

I juli 2005 mördades den så kallade ”Gudfadern” på Södergatan. Ett av många gangstermord som tas upp i den nya boken ”Maffiakrig” av journalisterna Joakim Palmkvist och Tobias Barkman. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Ny bok skildrar gängkriget i Malmö. Mordoffren i den undre världen hänger ihop. Jag tycker att det är en total jävla gåta att ingen privatperson kommit till skada”.

klar

Artikellänk är kopierad

Joakim Palmkvist och Tobias Barkman har skrivit boken ”Maffiakrig”.
Joakim Palmkvist och Tobias Barkman har skrivit boken ”Maffiakrig”.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Malmö är en gangsterstad och framtiden ser inte ljus ut. Den bilden av Sveriges tredje största stad målas upp i den nya boken ”Maffiakrig” skrivna av journalisterna Joakim Palmkvist och Tobias Barkman. – Jag tror inte att det kommer att lugna sig. Det finns personliga konflikter och tonåringar på väg upp i hierarkin. Det finns alla parametrar för att läget kommer att bli värre, säger Joakim Palmkvist, krimreporter på Sydsvenskan och en av författarna. I boken ”Maffiakrig” beskrivs nio mordoffer i det så kallade gängkriget i Malmö mellan 2004 och 2010 och deras bakgrund. Och Palmkvist menar att alla offren hänger ihop. – Det här är ingen enda grå massa utan mellan offren finns det en röd tråd. Historierna om offren berättar något viktigt om vårt samhälle, om Malmö, säger han. Länskriminalens operative chef, Börje Sjöholm, har beskrivit bilden av Malmö som ett gangsterfäste och att risken att privatpersoner ska utsättas för våld är liten. Är det så? – Jag tycker att det är en total jävla gåta att ingen privatperson kommit till skada. Jag tycker inte att bilden är överdriven. Malmö är en gangsterstad, säger Palmkvist. Den här boken kommer ju att spä på bilden av gangster-Malmö. Hur ser ni på det ansvaret? – Vi söker sanningen och sedan publicerar vi. Det är det korta svaret. Vårt ansvar är bara att tränga så nära sanningen som möjligt, säger Palmkvist.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro