ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmö är skånskast i Skåne

Metro Malmö TOMAS JOHANSSON jonas nyrén · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Malmö är skånskast i Skåne MFF är det skånskaste allsvenska laget i Skåne. I den allsvenska a-truppen har MFF 12 skåningar i truppen, 13 om man räknar utlånade Johan Nilsson Guiomar. Till detta ska läggas att sex av sju lärlingar är skåningar. Men HIF kommer inte långt efter. I truppen finns 10 skåningar. Dessutom kommer "Henke" efter sommaren och då blir man elva. Och räknar man utlånade Pär Hansson blir det 12. Hur som haver ­ MFF vinner Skånekampen! Och det gläder MFF:s ordförande Bengt Madsen. ­Att hitta spelare i närområdet är positivt. Det betyder att publiken kan associera till spelarna, de har kanske gått i samma skola eller konfirmerats tillsammans, säger Madsen. MFF har dessutom en uttalad strategi att ta spelare från närområdet. ­Först så har vi velat plocka hem spelare som ursprungligen kommer härifrån. Det är spelare som Olof Persson, Daniel och Patrik Andersson och Yksel. ­ En annan sak som vi spikat i föreningen är att om vi värvar spelare utifrån så ska vi vara fullständigt säkra på att det inte finns en sån spelare i vårt närområde. Det är ju inte alltid så att gräset är grönare på andra sidan staketet. Värvningsansvariga Staffan Tapper och Sören Åkeby ska se till det. Men det finns alltid ett men. ­ Jo, även om vi har en bra stomme måste vi spetsa truppen med kvalitetsspelare som Afonso. I många stora lag i Europa, till exempel Arsenal, finns det knappast en enda engelsk spelare i truppen. Hur ser du på den utvecklingen?

­ Uefa diskuterar just nu att lag inte enbart ska kunna ha enbart importer i truppen. Krav på 8­10 spelare från de egna ungdomsleden har framförts. Och många landsförbund ställer sig bakom kraven, säger Madsen. Trots att HIF förlorar kampen mot MFF känner man sig ändå som en väldigt skånsk klubb just i år. ­ Vi har för vår del hittat många med nordvästskånsk förankring. Vi har Daniel Andersson från Bjuv, Andreas Granqvist som är en Påarpspojk och så kommer "Henke" hem som helsingborgare, säger sportchef Hans Carell. ­ Nummer ett är spelarens kvalitet, men om det samtidigt är en spelare som känner för klubben så är det ytterligare ett incitament för att man ska kunna få det att fungera. När skåningarna väl finns där ser Carell fördelarna, både när det gäller att locka publik och att hitta lokala förebilder för andra unga talanger. ­ Det är positivt för de unga spelarna när de ser att spelare från närområdet blir allsvenska.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Malmö TOMAS JOHANSSON jonas nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro