ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmöbon som tagit rocken till Afghanistan

Johanna G Jimenez · 27 Okt 2011
Uppdaterad 27 Okt 2011
– Själv är jag en gammal proggtrummis som spelat i experimentella sammanhang hemma i Malmö och Lund, säger Andreas Stefansson, medarrangör till Sound Central, Afghanistans första musikfestival på 30 år. Andreas spelar i rockbandet White City, som förutom att ha hållit i festivalen i Kabul turnerat i de forna Sovjetstaterna i Centralasien, som alla slutar på – stan.

– Själv är jag en gammal proggtrummis som spelat i experimentella sammanhang hemma i Malmö och Lund, säger Andreas Stefansson, medarrangör till Sound Central, Afghanistans första musikfestival på 30 år. Andreas spelar i rockbandet White City, som förutom att ha hållit i festivalen i Kabul turnerat i de forna Sovjetstaterna i Centralasien, som alla slutar på – stan. Foto: Privat


Andreas Stefansson från Malmö tar rocken till Kabul. Han var med och arrangerade den första musikfestivalen på 30 år. Gick förvånansvärt bra”

klar

Artikellänk är kopierad

Afghanistans första rockfestival på 30 år kom till skott med hjälp av en proggtrummis från Malmö. Andreas Stefansson är platschef på Svenska Afghanistankommittén i Kabul, musiker och medarrangör till festivalen Sound Central. Festivalen är unik eftersom rockmusik var förbjuden under talibanernas styre av landet. – Allt gick förvånansvärt bra. Det var fantastiskt att se hundratals afghanska kids headbanga ihop, säger han via mejl från Kabul. I skuggan av kriget har det nu spelats hårdrock och death metal på hemliga platser i Kabul – av afghanska ungdomar och band från Uzbekistan, Iran och Kazakstan. Mycket av informationen hemlighölls in i det sista, på grund av rädsla för attentat. – Först tre timmar innan festivalen drog igång skickade vi ut ett sms till några tusen kids i Kabul, av dem kom runt 600, säger Andreas, Stefansson, som arbetat inom Svenska Afghanistankommittén sedan år 2000.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro