ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmöborna äter mer sushi än någonsin tidigare

Marcus Carlsson · 28 Dec 2012
Uppdaterad 28 Dec 2012
Malmöborna äter mer sushi än någonsin .. Foto:

Malmöborna äter mer sushi än någonsin .. Foto: Foto: Linnea Svensson Arbab


Antalet sushirestauranger i Malmö har under de senaste två åren nästan dubblerats. – Det är väl lite av ett småstadsfenomen, säger Metros krogkritiker.

klar

Artikellänk är kopierad

Sushirestaurangerna i Malmö har nästan fördubblats sedan 2010. Håkan Jönsson, etnolog vid Lunds universitet och tidigare kock, menar att ökningen beror på att sushiätandet inte längre är något som bara den yngre medelklassen i storstäderna äter. – Det har ökat explosionsartat, säger han.

Sedan 2010 har miljöförvaltningen i Malmö gått från 13 till 23 registrerade sushirestauranger. Men alla ser inte den kraftiga ökningen som något positivt. – Det är väl lite av ett småstadsfenomen. Man ser att till exempel pizza funkar och då kör alla på samma sak. Det hade varit roligare om man vågade prova på något annat, som fler bra dumplingsställen, säger Metros krogkritiker Karin Ericson.

Shahriar Pajouh driver det nyöppnade Ototo Sushi Bar på Stora Nygatan. Han håller med om att många sushiställen är lika varandra och tror att man måste komma med nya idéer för att kunna överleva den hårda konkurrensen.

– Ofta har man en meny och kör samma som alla andra. Alla kan öppna en restaurang och förr eller senare kommer kunderna, men sen handlar det om att lyckas att hålla kvar dem. De som inte har något eget koncept kommer inte klara det.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro