ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmöpremiär för arabisk filmfestival

Per Eklund · 23 Sep 2011
Uppdaterad 23 Sep 2011
Från vänster Fejr Yacoub, regissör, Mouhamad Keblawi, festivalarrangör.

Från vänster Fejr Yacoub, regissör, Mouhamad Keblawi, festivalarrangör. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


30-tal filmer visas på biograf Spegeln. Arrangt ör: En möjlighetill dialog mellan filmskaparna och publiken”. 16 länder representerade.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag rullas röda mattan ut för en mängd regissörer och skådespelare från 16 olika arabländer när Malmö Arab Filmfestival har sin allra första premiär. – Tanken är att det inte bara ska vara en filmvisning utan samtidigt en möjlighet till dialog mellan filmskaparna och publiken, säger Mouhamad Keblawi, som är upphovsman och samordnare till filmfestivalen. Han har själv jobbat med film större delen av sitt liv och har haft tankarna på en filmfestival i Malmö sedan slutet av 90-talet. – Det finns ett antal etablerade arabiska filmfestivaler ute i Europa men Malmö har stor potential, säger Mouhamad Keblawi. Regissören Fajr Yacoub har kommit till Malmö från Syrien för att visa upp sin senaste dokumentär ”Iraqis in multiclasses exile”. – Jag hoppas att det kan bli en språngbräda till den breda publiken i Europa, säger han.  Totalt visas ett 30-tal filmer under fem dagar på biografen Spegeln i ­Malmö. – Förhoppningsvis kan filmerna locka både redan invigda men framför allt de som inte sett några ­arabiska filmer tidigare, säger Mouhamad Keblawi.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro