ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmös bästa bad – för årets sista dopp

Olle Eriksson · 9 Aug 2018
Uppdaterad 9 Aug 2018
Scaniabadet bjuder in till ett dopp i helgen.

Scaniabadet bjuder in till ett dopp i helgen. Foto: Pixabay


Puh! Vilken sommar vi fick! Massor av bad, sol och extrem hetta. Semestern kanske är slut nu, men nog kan vi väl klämma in ett par dopp till innan sommaren också är över. Här är de absolut bästa badplatserna i Malmö med omnejd.

klar

Artikellänk är kopierad

Västra hamnen 
Scaniabadet och Daniaparken är som kusiner ett stenkast från varandra. De attraherar olika publik, men är minst lika härliga. Det är obligatoriskt att hoppa från en av bryggorna för att omedelbart kunna svalka sig. Den modige hoppar även från utsiktsplatsen.

Ribersborgs KallbadhusÄnda sedan 1898 har människor kommit till kallis för att basta och bada nakna. Hit är det lika populärt att gå i grupp som helt ensam. Här finns även ett mysigt fik och denna sommaren är nog bastun bara till för de som inte redan smält bort eller fått värmeslag.

Ribersborgs strandEn plats mer anpassad för barnfamiljer och hundägare, här är det nämligen relativt grunt. Passa på att lära barnen att simma eller ta med hunden för lite träning och vattenaktiviteter. Hundarna har givetvis en egen del av stranden.

Dalby stenbrottSugen på att hoppa från klippor? Ta bilen i en halvtimme från stan för att komma till Dalby stenbrott, där du kan hoppa från ett flertal olika höjder. Vid soligt väder kan det bli över 500 personer runtomkring stenbrottet, så åk tidigt.

Lomma strandI Lomma är det så långgrunt att du får gå oerhört långt ut i vattnet för att det ens ska komma upp till midjan. Men det gör också att du kan ta riktigt häftiga bilder – särskilt i solnedgången. Glöm inte att betala bilparkeringen, lapplisorna är ofta i närheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro