ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Malmström rasar mot homotest på flyktingar

Olivia Krantz · 19 Maj 2011
Uppdaterad 19 Maj 2011
I Tjeckien "testas" homosexuella flyktingar bland annat genom att tvingas se på porr. Nu fördömer EU-kommissionär Cecilia Malmström Tjeckiens metoder.

I Tjeckien "testas" homosexuella flyktingar bland annat genom att tvingas se på porr. Nu fördömer EU-kommissionär Cecilia Malmström Tjeckiens metoder. Foto: Scanpix


I Tjeckien "testas" homosexuella flyktingar genom att tvingas se på porr. Malmström: Behandlingen är kränkande och oacceptabel”

klar

Artikellänk är kopierad

I Tjeckien tvingas flyktingar som uppgett att de är homosexuella att ”bevisa” sin homosexualitet på ett minst sagt kränkande sätt. Med en gummiring runt penis som mäter blodflödet tvingas flyktingar titta på omväxlande homosexuell och heterosexuell porr.  

Nu riktar EU-kommissionär Cecilia Malmström stark kritik mot Tjeckiens metoder.

– Den här sortens förnedrande behandling borde inte vara accepterad vare sig i EU eller någon annanstans, säger Malmström i ett uttalande.  

I ett brev till de tjeckiska myndigheterna skriver Malmström att ”kommissionen anser att användandet av dessa tester innebär en förnedrande behandling som är förödmjukande, skapar rädsla och ångest. ”

Metoden, som utvecklades i Tjeckien under kommunisttiden, uppmärksammades redan förra året i en rapport från EU:s byrå för grundläggande rättigheter, skriver nyhetssajten EU observer.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro