ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Målvaktskritik efter svensk förlust

Mats Jonsson · 9 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Det svenska damlandslaget hade det tungt i premiären mot Ungern.  

Det svenska damlandslaget hade det tungt i premiären mot Ungern.   Foto: Scanpix


Damhandboll, Sverige - Ungern

klar

Artikellänk är kopierad

Det svenska damlandslaget i handboll var först ut när OS drog igång på allvar natten till lördagen. Segerförhoppningarna grusades dock allt för snabbt mot Ungern som vann med 30-24. Efteråt kritiserades den svenska målvakten Madeleine Grundström.

Under Ulf Scheverts ledning har det leende landslaget fått en ny renässands. Men det var allt annat än leenden efter premiären mot Ungern.Svenskorna hängde bra med i den första halvleken målmässigt men känslan var ändå att laget inte riktigt var med i matchen. - Vi borde tagit lite fler bollar bakåt, säger förbundskaptenen Ulf Schevert och det går inte att ta miste på att han är besviken på den svenska målvaktsinsatsen. Madeleine Grundström, som av många anses vara en världsmålvakt, hade ingen bra dag och det flesta skotten som hon fick mot sig gick in. - Jag kom absolut inte igång. Fick egentligen inga räddningar alls i början. Jag kämpade men kom aldrig in i matchen, säger hon till SVT. Och spelarna var heller inte nöjda med sin målvakt.- Vårt försvarsspel var inte bra. Idag släppte vi 30 mål, det är alldeles för mycket, säger Therese Helgesson. Ungern kom till många lätta avslutningslägen, samtidigt som svenskorna fick kämpa hårt för att få iväg sina skott mot mål - en tendens som har varit tydlig i svensk handboll de senaste åren, både på herr och damsidan. Nu väntar match mot regerande världsmästarinnorna Ryssland och då krävs det en svensk jätteskräll för att inte OS ska vara slut innan det knappt har börjat för Sveriges del.Sverige - Ungern 30-24 (15-14)Målen, Sverige: Therese Helgesson 6, Linnea Torstensson 5, Annika Wiel Fredén 3, Teresa Utkovic 3, Johanna Ahlm 3, Tina Flognman 2, Matilda Boson, Sara Holmgren.Målbäst, Ungern: Orsolya Verten 7, Antia Grobicz 7, Zsuzsanna Tomori 6. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro