ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamma glömde baby på biltak

Leif Oldenburg · 5 Jun 2012
Uppdaterad 5 Jun 2012

Den cannabis-påverkade mamman glömde sin nyfödda baby i en bilstol på taket – och körde i väg. Barnet klarade sig som tur var utan skador.

klar

Artikellänk är kopierad

Det hade redan hunnit bli midnatt när 19-åriga Catalina Clouser i Phoenix, Arizona, USA, äntligen bestämde sig för att åka hem. Då hade hon rökt marijuana tillsammans med en väninna hela kvällen.

Hon placerade sin fem veckor gamla baby i en barnstol på biltaket, låste upp dörren, satte sig vid ratten – och körde i väg.

I en gatukorsning föll barnet och stolen rakt ner i asfalten. Men den unga, drogpåverkade mamman märkte ingenting.

Villaägaren Leila Gerlach upptäckte den liggande barnstolen i skenet från en gatlykta. Babyn satt fortfarande fast i sin sele.

– Vi var chockade över att någon kunde lämna sin baby på gatan på det sättet.

Barnstolen låg på sidan så det var omöjligt för bilisterna att upptäcka barnet. Det var ren tur att inget allvarligt hände, säger hon till ABC News.

Två grannar som kom till platsen identifierade babyn som Catalina Clousers. Snart dök även mamman själv upp. Hon hade till sist upptäckt att babyn saknades.

Catalina Clouser väntar nu åtal för vårdslöshet i trafik och barnmisshandel. Den bortglömda babyn klarade sig utan skador och har tagits om hand av de sociala myndigheterna.

– Vi är alla överlyckliga att babyn klarade sig bra, säger James Holmes vid polisen i Phoenix.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro