ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamma ingrep inte – nu döms hon för misshandeln

Evelina Olsson · 11 Feb 2013
Uppdaterad 11 Feb 2013
Kvinnan döms nu till fängelse. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. 

Kvinnan döms nu till fängelse. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.  Foto:  JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX


Pappan hävdar att han hörde röster som sa åt honom att skada sitt barn. Nu döms båda föräldrarna för den grova misshandeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Pappan döms till två och ett halvt års fängelse för att bland annat ha knäckt benet på sin drygt fyra månader gamla dotter. Mamman döms till ett års fängelse för att hon inte tagit flickan till sjukhus utan låtit henne ligga med det brutna benet i en vecka.

– Jag var rädd om att mista vårdnaden om henne, berättar hon i förhör.

Lunds tingsrätt konstaterar att mamman gjort sig skyldig till grov misshandel av  sitt barn genom sin passivitet.

”En vårdnadshavare har en skyldighet att beskydda sitt barn från alla faror som hotar. Detta ansvar är särskilt långtgående när det gäller spädbarn”, skriver rätten i sin dom och menar att kvinnan hade gott om tid och möjligheter att agera.

Det var vid ett oanmält kontrollbesök hemma hos familjen i nordvästra Skåne som de sociala myndigheterna upptäckte flickan. Barnet hade flera blåmärken på kroppen och en lårbensfraktur. I förhör berättar mamman att hon bland annat hällde ljummet vatten på flickans ben för att lindra smärtorna.

Pappan, som döms för grov misshandel och grov fridskränkning, misshandlade sig barn genom bland annat knytnävslag i magen och bett i ansiktet.

Flickan är nu omhändertagen av de sociala myndigheterna. Mamman har i den pågående vårdnadstvisten krävt ensam vårdnad om barnet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro