ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamma kränkte son i flera år – får sänkt straff

Evelina Olsson · 3 Okt 2011
Uppdaterad 3 Okt 2011

Misshandlade och kränkte son i flera år – men nu slipper mamman fängelse. Skånska hovrätten mildrar straff. Polisens utredning tog för lång tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Med hjälp av våld tvingade kvinnan sin son att sköta hushållet och ta hand om småsyskonen. Hon slog honom med tofflor och välte vid ett tillfälle en bokhylla över honom. Nu mildrar hovrätten det tidigare utdömda straffet på ett års fängelse. Kvinnan döms i stället till skyddstillsyn och 120 timmars samhällstjänst. De första misstankarna om missförhållanden i hemmet kom till socialtjänsten när pojken var två år gammal och anmälningar om blåmärken på barnet kom in bara något år därefter. Men mamman dök inte upp på mötena och fyra utredningar lades därför ner. I april förra året åtalades mamman för grov fridskränkning under de senaste tre åren av den då 17-årige pojken, efter att han själv sökt hjälp hos en skolkurator. I förundersökningen framgick hur kvinnan slagit och kränkt sin son genom att bland annat trycka ner honom i sopor. Pojken, som hade huvudansvaret för hushållet och därmed kom efter i skolarbetet, fick även höra att han var äcklig och fet. Malmö tingsrätt dömde mamman till ett års fängelse för bland annat grov fridskräkning men hovrätten mildrar nu domen. En av anledningarna är att polisutredningen tog för lång tid. Pojken kallades till förhör först ett år efter anmälan och det första förhöret med mamman hölls först året därpå.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro