ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamma Marie om Isa: Ibland undrar jag vem som är äldst”

Linda Hellum · 4 Mar 2016
Uppdaterad 4 Mar 2016
När Isa står på Melodifestivalens scen sitter mamma i publiken och är nervös.

När Isa står på Melodifestivalens scen sitter mamma i publiken och är nervös. Foto: TT bild och privat


Isa är en mogen tonåring som drar med morsan på träningsresor. Mamma Marie berättar om sitt stjärnskott till dotter.

klar

Artikellänk är kopierad

När Isa var liten hade hon betydligt mer temperament än i dag, berättar hennes mamma.
När Isa var liten hade hon betydligt mer temperament än i dag, berättar hennes mamma.Foto: Privat

Vem är Isa för dig?

– Hon är en klok, härlig person. Ibland så undrar jag vem som är äldst, så klok som hon är! Hon är så lugn, vilket är en stor förändring från då hon var liten.

Hur är er relation?

– Vi står varandra väldigt nära. Det är en sund, härlig och lugn relation. Isa är en god vän till mig också, vi tränar mycket tillsammans. Men vi är inte bara kompisar utan vi har naturligtvis en normal mamma-dotter-relation också och hon kan bli irriterad på mig ibland när vi tycker olika. Hon är väldigt envis.

Isa är 17, har hon det där typiska tonårshumöret nu då?

– Nej, hon var väldigt vild när hon var liten fram till åtta-nio års ålder. Men Isa har istället blivit lugnare och lugnare. Så det där tonårshumöret finns faktiskt inte! Hon var väldigt bestämd, och det är hon visserligen fortfarande men nu går det ju att resonera med henne. Hon är inte alls en typisk tonåring utan är väldigt lugn och har till exempel aldrig druckit.

Vad tränar ni tillsammans då?

– Det blir mycket crosstraining och styrketräning på Sats, men nu har Isa också börjat träna fightfys och thaifys på Fightbox på Söder. En tuff träning anpassad för de som tränar thai boxning och sådant. Och hon vill att jag ska följa med på en träningsresa till våren.

Pappa Mattias är Isas manager, vilken roll har du?

– Jag är inte så musikalisk som resten av familjen men vill gärna också hjälpa till, sitter ibland med iPaden och letar passande scenkläder och så. Men skulle gärna göra det mer, vi får se i framtiden hur mycket folk hon kommer behöva runt omkring sig. Så om hon vill att jag ska jobba med henne så gör jag gärna det.

Isa har hållit på med dans och musik i hela sitt liv. Finns det inga tveksamheter med att låta sin dotter ge sig in i nöjesbranschen i så ung ålder?

– Inte egentligen, det har alltid varit en naturlig del av hennes person. Sen så har ju hennes pappa jobbat på skivbolag tidigare, så han har vetat så mycket om branschen så det har underlättat. Men det har alltid bara varit så naturligt och hon har alltid varit så trygg och stabil i sig själv.

Berätta något roligt om Isa som bar ni närmaste vet!

– Isa älskar att laga mat och gör gärna avancerade rätter till hela familjen. Och på fritiden så målar hon mycket i olja och akvarell.

Hur upplever du det när Isa medverkar i Melodifestivalen?

Det viktigaste är att hon tycker att numret blir bra och uppträdandet går bra. Att hon är nöjd!– Jag blir jättenervös och sitter nästan dubbelvikt där i publiken. 

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Hellum
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro