ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Mamma Mia!" är gladaste filmen

Emma Forrest · 18 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Det är vetenskapligt bevisat att filmen ”Mamma mia!” gör oss lyckligare. Så se den.

Det är vetenskapligt bevisat att filmen ”Mamma mia!” gör oss lyckligare. Så se den.


klar

Artikellänk är kopierad

 Hon har skrivit manus till den gladaste filmen någonsin: Abbamusikalen ”Mamma mia!”.– Jag tror att det är låtarna som har den effekten, säger Catherine Johnson.Som Metro tidigare har berättat är det nu vetenskapligt bevisat att ”Mamma mia!” gör oss lyckliga. Catherine Johnson, 51, skrev manuset till både musikal och film.– Låtarna är verkligen upplyftande och någonting i dem klickar med våra hjärnors kemi, så även om de talar om en relation som kraschar så sjunger vi alla med ”Knowing me, knowing you, aha”, och glömmer att vad de menar i själva verket är riktigt allvarligt och rätt så grymt, säger brittiskan. – Och så ut-spelar den sig på en grekisk ö, så man slänger in tankar på semester och sol och idén om att leva det goda livet. Sedan har man en kvinna som inte längre är ung och sexig som möter killen hon alltid älskat och han är fortfarande kär i henne och det måste också få folk att le.

Studien som gjordes vid Manchesters universitet visar att en person som ser Abbamusikalen skrattar och ler i genomsnitt 104 gånger under sex minuter, vilket är mer än andra feel-goodfilmer som ”Dirty dancing”, ”Grease” och ”Love actually”. – Jämfört med några av de mest kända feelgoodfilmerna de senaste tre decennierna hade ”Mamma mia!” de mest konsekvent positiva effekterna på humöret, säger professor Geoff Beattie.

Därför är det ingen överraskning att musikalen setts av mer än 32 miljoner personer i 190 städer världen runt och att filmen, med Meryl Streep och Pierce Brosnan i huvudrollerna, är en jättehit.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Forrest
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro