ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamma misstänks ha dödat sin son

TT · 8 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I fredags kom pappan hem och hittade sin knappt tvåårige son livlös i lägenheten i Linköping. Nu sitter mamman anhållen misstänkt för mord.

- Det var i fredags som pojken påträffades livlös i en lägenhet i centrala Linköping. Han var död när han kom till akutintaget på universitetssjukhuset i Linköping, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Kort tid efter att pojken förts till sjukhus greps den 32-åriga mamman. Hon anhölls senare av åklagare och har förhörts under helgen.

Hur ställer hon sig till misstankarna?- Hon förnekar brott, säger Berit Blick, kriminalinspektör och utredningsledare vid polisen i Linköping.

Men åklagare beslutade på söndagen att kvinnan tills vidare ska vara fortsätt anhållen.Familjen har inga andra medlemmar, utan bestod av den knappt tvååriga pojken, mamman och den 34-åriga pappan. Inga andra människor ska ha befunnit sig i lägenheten när pappan kom hem och hittade den livlöse pojken.

Hade mamman ringt till SOS Alarm innan pappan kom hem?- Nej, det hade hon inte gjort, svarar Blick.

Hon vill inte gå in på de närmare orsakerna till att polisen misstänker brott bakom dödsfallet. Inte heller vill Blick exakt klargöra hur polisen tror att pojken har bragts om livet.- Vi har våra funderingar, men han ska obduceras nu och jag vill inte spekulera.Ett preliminärt svar från obduktionen på rättsläkarstationen i Linköping väntas på måndagen.Det är alltså oklart vilka eventuella motiv som kan tänkas ligga bakom att ett brott ska ha begåtts. Polisen är, som alltid när barn är inblandade, mycket förtegen i ärendet. Om det funnits eventuella anmälningar mot mamman eller pappan är också oklart.- Det uttalar jag mig inte om, säger Mariana Persson.

Båda föräldrarna mår enligt polisen mycket psykiskt dåligt. Pappan har fått hjälp av den psykiatriska beredskapsgruppen på universitetssjukhuset.Har någon av föräldrarna någon historik med psykisk ohälsa?- Det är ingenting jag kan uttala mig om, svarar Berit Blick.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro