ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamma nära dö efter sonens eldattack

Evelina Olsson · 25 Apr 2013
Uppdaterad 26 Apr 2013

En 30-årig man sprutade alkogel över sin mamma och tände på. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård av Malmö tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix/arkiv

Mamman hade kommit till sonens lägenhet för att hjälpa honom med hushållsbestyren. Men besöket slutade med att den 30-årige mannen sprutade alkogel över henne och tände på. Nu döms han av Malmö tingsrätt till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för den grova misshandeln. 

Händelsen inträffade i ett flerbostadshus i Malmö i december förra året. Grannar vittnar om hur de hörde skrik och såg den svårt brännskadade kvinnan lämna trappuppgången och försvinna på cykel. Hon lyckades ta sig hem och larma 112 där hon uppgav att ”någon” kastat vätska på henne och tänt på. Polis- och ambulanspersonalen som kom fram till kvinnan uppfattade henne som så illa skadad att de befarade att hon riskerade att avlida. 

Skadorna var koncentrerade till ansiktet, halsen och bröstkorgen. 

Den 30-årige sonen stod åtalad för synnerligen grov misshandel men tingsrätten anser att hans psykiska tillstånd är att anse som en förmildrande omständighet och dömer därför honom för grov misshandel. 

Tingsrätten anser dock att mannen trots sitt tillstånd varit medveten om vad han gjort och att han uppsåtligen tänt eld på sin mamma.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro