ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamma tvingas betala för barnens fildelning

Kristoffer Rengfors · 29 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
"MMMBop" med Hanson var en av låtarna som Patricia Santangelo nu får betala skadestånd för.

"MMMBop" med Hanson var en av låtarna som Patricia Santangelo nu får betala skadestånd för. Foto: Montage / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En amerikansk fembarnsmor ska betala drygt 57 000 kronor i skadestånd för illegal nedladdning. Efter fyra års rättsliga strider har parterna kommit överens. Patricia Santangelo förnekar att hon ska ha laddat hem några låtar överhuvudtaget. Fembarnsmamman från Wappinger Falls i New York har under den fyra år långa processen påstått att hon inte har en aning om hur det går till att ladda ner musik från internet. Men nu ska hon betala 7 000 dollar, eller drygt 57 000 kronor till flera skivbolag.

Enligt skivbolagen har Patricia Santangelo och hennes barn laddat hem och spridit över 1 000 låtar, bland annat "MMMBop" med Hanson och låten "Beat it" med Michael Jackson. Men det blir Patricia Santagelo som får plocka upp notan.Hur mycket den fyra år långa rättsprocessen har kostat skivbolagen är inte klart.

"Vi är nöjda med att ha kommit överens med familjen Santagelo. Vi räknar inte på vad ett sådant här fall kostar i rättskostnader eftersom det inte är en fråga om ifall det är värt det", skriver Recording Industry Association of America i ett uttalande.Patricia Santangelos advokat har betalts med pengar som samlats in i olika internetkampanjer. Eftersom som barnen nu flyttat ut och börjat på Universitet gick Patricia Santagelo slutligen med på att betala skivbolagen, allt för att hindra skenande kostnader, säger hennes advokat till New York Times.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro