ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamman gav sin son en spraytan av misstag – nu vill hon varna andra

Alva Forsberg Fierro · 31 Jul 2015
Uppdaterad 31 Jul 2015
Sonens näsa, kinder och haka fick sig en rejäl bus-bränna.

Sonens näsa, kinder och haka fick sig en rejäl bus-bränna. Foto: Gemma Colley Facebook


Den brittiska småbarnsmamman Gemma Colley råkade färga sitt barn med brun utan sol i ansiktet – efter att ha ammat honom. Nu sprids bilden på pojken som ett avskräckande exempel.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i torsdags som Gemma upptäckte att hennes sons näsa, kinder och haka fått sig en rejäl orange bränna. Gemma, som tidigare gjort en brun utan sol-behandling på kroppen, väntade inte tillräckligt länge innan hon ammade sonen, vilket resulterade i att han även fick sig en dos färg.

I ett inlägg på Facebook har Gemma Colley offentliggjort sitt pinsamma misstag tillsammans med en bild på resultatet.

”Från en mamma till en annan. Jag vill att ni ska få reda på mitt episka misstag. I går gjorde jag en spray-tan, några timmar senare ammade jag min son. Därav hans bränna. Nu skäms jag. Det här är en uppmaning till er alla. Gör inte detta”, skriver hon i inlägget som hittills har fått över 160 000 gilla-markeringar och över 40 000 delningar.

LÄS MER: Mamma lade upp ”för många” bilder på dottern – fick hatbrev från vänner​

Senare under dagen lade Gemma upp ytterligare en bild på sonen, vars fuskbränna då hunnit blekna avsevärt.

”Tack för alla positiva kommentarer. Jag är bara en vanlig mamma som vill uppmärksamma de äventyr och misstag som uppstår som förälder”, skriver hon.

Enligt en community-grupp på nätet som skriver om frågor rörande amning, är brun utan sol inte skadligt vid amning, skriver The Huffington Post.

”Det inkluderar brun utan sol-lotioner och spray-tans. Vid applicering gäller rekommendationen att undvika bröstvårtorna. Brun utan sol-produkten ska även torka i minst en timme innan du ger ditt barn bröstmjölk”, skriver de på hemsidan.

LÄS MER: Experten: Då tar solen som bäst​

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro