ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamman om SOS-larmet från skjutna 16-åringen: Det värsta jag hört”

Aron Andersson · 21 Feb 2015
Uppdaterad 21 Feb 2015

Foto: TT / Montage


16-åringens larmsamtal efter att han och 17-åriga vännen blivit skjutna har rört upp känslor. Nu har 17-åringens mamma hört inspelningen: Det här är det värsta jag hört. Det äter upp mig inifrån”, berättar hon för Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

17-åringen och 16-åringen blev beskjutna i Norrahammar utanför Jönköping den 28 oktober förra året. Den äldre pojken dog, och den yngre pojkens nödsamtal till SOS Alarm har nu fått många att reagera. 

16-åringen har själv skjutits i huvudet, men SOS-operatören ifrågasätter hur han då kan ringa nödsamtalet. Hela inspelningen har spelats upp i P4 Jönköping.

– Jag trodde jag skulle bli tokig. Vem är hon att sitta där och fråga ett barn om han är skjuten och kan ringa då, säger nu 17-åringens mamma till Aftonbladet.

►LÄS MER: SOS trodde inte på skjuten 16-åring: ”Kan du skärpa dig”

Hon har hört inspelningen och vill ha en förklaring från SOS Alarm.

– Jag vill ha en förklaring från någon chef. Det äter upp mig inifrån. Jag har sådan ångest för jag kan känna deras ångest när de har blivit skjutna, säger hon till Aftonbladet.

– Att de inte skäms. Ring upp mig. Min son, min största kärlek, dog och sedan får hans kompis ligga där på det där viset. Han kämpade för sitt liv. Jag undrar bara hur han klarar det. Han måste ha en styrka som inte är av denna värld.

►LÄS MER: 16-åringen om samtalet till SOS: ”Hon trodde att jag busringde”

Metro har tidigare skrivit om ljudupptagningen där pojken förklarar att han blivit skjuten och var han befinner sig.

”Hur kan det komma sig att du klarar av att ringa om du har blivit skjuten?”, svarar larmoperatören bland annat.

– Jag var huggen tio gånger och skjuten i huvudet, men fick ändå säga igen och igen var jag var någonstans. Hon trodde att jag busringde, men vad hade det skadat att skicka ut en ambulans, har pojken senare berättat för P4 Jönköping.

SOS Alarm har inlett en utredning av händelsen.

– Vi på SOS skulle kunna göra den här intervjun på ett bättre sätt, absolut. Det är beklagligt att vi inte har gjort det, säger produktionschef Mikael Sandh till P4 Jönköping.

►LÄS MER: SOS Alarm ångrar sitt bemötande av skottskadade 16-åringen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro