ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mamman sminkar om dockorna – så de ser ut som vanliga barn

Aron Andersson · 26 Jan 2015
Uppdaterad 26 Jan 2015

Foto: Tree Change Dolls / Sonia Singh


Trots att dockor oftast riktar sig till små barn har de avancerat smink. Men en mamma ger alla sina barns dockor en makeover. Nu gör hennes naturliga dockor succé på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Tree Change Dolls / Sonia Singh
Foto: Tree Change Dolls / Sonia Singh
Foto: Tree Change Dolls / Sonia Singh

På bloggen ”Tree Change Dolls” lägger australiensiska Sonia Singh upp bilder på de dockor hon förvandlat. Förutom att deras smink tagits bort har de även fått ögon i mer naturlig storlek och dessutom hemmasydda kläder.

– Jag har gjort om dockorna på ett sätt som tilltalar mig, dockor som jag verkligen skulle ha uppskattat att få leka med som barn, säger hon i en radiointervju med ABC Hobart.

– Jag tycker om att måla om ansiktena, det är min grej. Kläderna har min mamma gjort.

Hennes dockor har fått stor uppmärksamhet och flera har hört av sig för att få beställa egna exemplar. Andra har visat bilder på dockorna för sina barn som genast sett likheter med sina vänner.

– När jag var yngre älskade jag att leka med flera olika typer av dockor. Jag ville att de skulle se olika ut, säger Sonia Singh.

Renita Sörensdotter är genusforskare vid Uppsala universitet. Enligt henne är inte sminkade dockor ett problem i sig, snarare bristen på mångfald.

– Det är inte problematiskt att någon docka här och där har smink. Det som är problematiskt är att det inte finns någon större variation. Även barn och små människor tycker det är kul att leka med smink och peruker och alla möjliga saker. Vi ska inte ta bort den möjligheten att leka med uttrycken. Men det är bra att få in mer variation, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro