ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man anhållen för 14 år gammalt Växjömord

Stockholm TT · 18 Nov 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 31 mars 1992 som en 26-årig man sköts ihjäl med fem skott utanför sin bostad när han kom hem sent på kvällen. Gärningsmannen stod och väntade i en portal utanför bostaden i stadsdelen Hovs Haga. Mördaren avlossade sedan skotten i snabb följd i ryggen på 26-åringen. -Det betecknades då som en ren avrättning, säger Robert Loeffel, informationschef vid Kronobergspolisen. Ostraffad 19-åring Vittnen beskrev mördaren som en mörkhårig man i 20-årsåldern. En hundpatrull sökte efter honom utmed flyktvägen, men tappade spåret vid en genomfartsled i närheten. Enligt Robert Loeffel blev det en mycket omfattande mordutredning som kördes i botten utan att polisen lyckades hitta någon gärningsman. -För ett år sedan fick vi in uppgifter som gjorde att förundersökningen återupptogs, säger han. Sedan dess har polisen jobbat med att undersöka och verifiera de uppgifter som kommit in samtidigt som hela mordutredningen har gåtts igenom igen.

Den nu anhållne, som var 19 år gammal när mordet begicks, är ostraffad men förekom i periferin i den tidigare utredningen. -Ett kort förhör hölls med honom då, säger Robert Loeffel. Förnekar brott Det enda som Växjöpolisen vill säga om den misstänktes relation till offret är att de var med i samma föreningar. Vid tiden för mordet bodde 33-åringen också i Växjö.

Mordoffret arbetade i databranschen, var reservofficer och styrelseledamot och tränare i en jujutsu-klubb. Han sköts när han kom hem från just en sådan träning.

Nu arbetar 15 poliser med utredningen. De närmaste dagarna skall ett stort antal personer höras. En del av dem är hörda tidigare, men måste förhöras igen.

I samband med det inledande förhöret med 33-åringen förnekade han brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro