ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man anhållen för mord och mordbrand

TT · 27 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En man har anhållits misstänkt för mord och grov mordbrand i Gävle sedan en död kvinna hittats av räddningstjänsten i en lägenhet som brunnit.

Mannen befann sig i anslutning till platsen, togs med till förhör och anhölls vid sextiden.Lägenheten är avspärrad i avvaktan på ytterligare teknisk undersökning, uppger polisen i Gävleborg.

Polisen upptäckte brandenDet var poliser som när de var ute på ett annat uppdrag upptäckte branden i lägenheten och kunde larma räddningstjänsten.-När vi kom dit var det en fullt utvecklad brand i lägenheten. Vi skickade in rökdykare för att släcka branden och det var de som upptäckte den döda kvinnan, säger Anders Andersson vid räddningstjänsten. Under dagen ska polis och räddningstjänst göra en teknisk undersökning av lägenheten.

Mannen som har anhållits misstänkt för mord och mordbrand är bekant med den avlidna kvinnan.– Vi vet att kvinnan hade en fästman, men det är inte han som är anhållen. Den 27-årige mannen påträffades i trapphuset i samband med branden. De första poliserna på plats tvingades släppa mannen för att försöka rädda liv, men han påträffades senare i närheten av platsen. Han är bekant med kvinnan, säger Jan Friberg, biträdande länskriminalchef på polisen i Gävleborg. Mannen förhördes under förmiddagen, men polisen vill inte uttala sig om han gjort några medgivanden.– Vi har tillsatt en utredningsgrupp som har satt igång med inre spaning, dörrknackningar och teknisk undersökning. Polisen har talat med kvinnans anhöriga. Den avlidne ska obduceras under fredagen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro